Clorinare

Clorinarea consta in injectarea controlata de  hipoclorit in conducta principala comandata de un apometru cu generator de impuls, in scopul oxidarii fierului, manganului, hidrogenului sulfurat si a diferitelor substantelor organice oxidabile. Clorinarea presupune un vas de 500-1000 litri pentru asigurarea unei cantitati de apa cu o concentratie de 1-2mg Cl si un timp de contact de minim 30 min pentru actiunea clorului cu substantele pe care dorim sa le indepartam.

Folosirea hipocloritului de soliu este obligatorie impreuna cu aerarea apei in cazul existentei mirosului in apa de put.

Functionarea pompelor dozatoare este asigurata de o diafragma montata pe piston, care este pus in actiune de un electromagnet alimentat permanent cu curent. In faza de refulare pistonul inainteaza, produce o presiune in capul pompei (in camera de pompare) cu o expulzare a lichidului, prin valva de refulare care se deschide. In faza de absorbtie, la sfarsitul implulsului, arcul readuce pistonul in pozitia initiala, valva de refulare inchizandu-se si deschizandu-se cea de absorbtie, prin care se reumple camera de pompare.

Materialele din care este confectionata pompa fac posibila utilizarea acesteia si la dozarea lichidelor agresive.

Parametrii de operare

Temperatura de lucru -10° C ¸ 40° C

Tensiune alimentare 230 V – 50/60 Hz

Presiunea conductei in care se dozeaza 1-8 bari